nedeľa 23. júla 2017

Veselý zlyhal v indickej práčovni. Tenisti v baráži stratili vedenie

Veselý (40. na svete) sa prvýkrát v Davis Cupe predstavuje v úlohe jedničky, ktorá mu pripadla pri neúčasti Tomáša Berdycha. Podľa predpokladov mal Devvarman, 164. muža rebríčka, bez väčších ťažkostí zdolať.

"Devvarman je celodvorcový hráč. Nemá konečný úder, ani nejaký extra servis. Neublíži. Ale rád chodí do výmen, je fyzicky dobre vybavený, "vypozoroval kapitán Jaroslav Navrátil.

Kým Rosol ponáhľal za víťazstvom, Veselý sa okamžite ocitol v tuhej bitke. Za 35 minút sa rivali dopachtili iba ku skóre 2: 2.

Devvarman prekvapivo lepšie podával, slušne tiež returnovala. Bez rešpektu búšil do Veselého, ktorý pôsobil trochu mátožne. "Bolo to odo mňa očividne zlé," priznal. "Od začiatku som sa hrozne trápil.Hneď som sa strašne zavaril a už sa to so mnou ťahalo. Ako fyzicky, tak aj dychovo som bol na päťdesiatich percentách. "

Preťahovanie dospela do tajbrejku, v ktorom sa Ind aj vďaka svojmu 11. esu odpútal na 5: 2, načo mu Veselý pomohol dvojchybou. Devvarman využil druhý setbal. Z tribún sa ozval nadšený jasot. A teplo sa stupňovalo.

Po pauze přikráčel Veselý na dvorec o kvapku sviežejší. Po brilantným stopbalov konečne brejknul Devvarman na 1: 0. Neskôr mu však dvoma skazenými servisy pomohol dotiahnuť na 3: 3.

dvojchybou uzavrel aj druhú sadu. Najprv ho za stavu 4: 5 pri druhom podaní dvakrát zachránilo jastrabovitý oko. Tretíkrát bol však jeho áut úplne zreteľný.

Po dvoch hodinách a 13 minútach sa Veselý dostal do nesmierne ťažké situácie. Biedne sa pohyboval.Na esá prehrával 0-19. Na víťazné lopty 41-52. A predovšetkým na sety 0-2.

Tridsaťročný Ind nejavil známky únavy. To český ľavák ďalej vädlo. Ešte sa pokúšal vyhecovať. Lenže Devvarman mu pláchl na 1: 4 a potom už si vzácny triumf postrážil. Po druhom mečbalu v eufórii vyhodil raketu vysoko do vzduchu a objímal sa s parťákov na lavičke.

"Nebol som dosť silný na výkon, aký by som si prial podať," povedal porazený. "Je to smutné, som sklamaný, ale nedá sa nič robiť. Teraz už nič nezmením. Napriek tomu to v žiadnom prípade nechcem vzdať. Sme tu ako tím a stále máme dva ďalšie dni pred sebou.Pokúsime sa ďalšie dva body získať. "

Veľká rôsolová jazda, potom len menšie zádrhel

Prvý bod má v daviscupových zápoleniach veľký význam, zvlášť psychologický. Kľúčovú úlohu zvládol Rosol (85.), naozaj znamenite. V náročných podmienkach dlho drvil Bhambriho, rodáka z Dillí a víťaza nedávneho turnaja v Šanghaji (125. ). Obstál tiež v závere, kedy sa domáci bojovník vzopäl.

"Z výsledku mám radosť, nebolo to v tomto počasí jednoduché," povedal Lukáš Rosol. "Chcel som hrať rýchlo, v prvých dvoch setoch to fungovalo neuveriteľne, skvele som podával.V treťom sete Yuki začal hrať lepšie, mal som problém to dotiahnuť, ale dopadlo to dobre. "

Od stavu 2: 2 jasne vládol český dlháň. Rosol si pripravil prvý brejkbal víťazným forhendovým return. V nasledujúcej výmene skúsil dva copy a Ind po tom druhom zahral do siete.

V tenisovom komplexe rádžom Kumar Khanna v Dillí domácej tenista čím ďalej viac kazil, svoje ďalšie podanie "korunoval" dvojchybou a Rosol sadu v pokoji doservíroval .

V tej druhej sa ešte viac prejavil rozdiel medzi oboma hráčmi. Bhambri nestačil rôsolová tempe, Čiech zbieral víťazné lopty. Až za stavu 4: 0 sa podarilo Indovia znížiť. Radostne zaťal päsť, ale bola to pre neho len mal� � útecha.

Za pár minút zakončil set dvoma dvojchýb za sebou.Potom zmizol spolu s kapitánom Amritrajom v zákulisí štadióne.

Publikum v poloprázdnom hľadisku chvíľku mohlo cítiť šancu, keď Rosol dočasne zvýšil výrobu nevynútených chýb a po jeho forhendu do autu sa prvýkrát (a naposledy) nechal obrat o podaní.

Ind ho potvrdil, lenže Rosol sprísnil servis, o prestávke si v indickej "práčovni" vzal bielu šiltovku a otočil z 1: 3 na 4: 3. Zvládol aj kritickú situáciu v 11. geme, keď pustil súpera k piatim brejkbolům. Neskôr bez nervov stretnutie dotiahol, premenil prvý mečbal a ďakoval skupinke prítomných slovenských fanúšikov.

Nastrieľal 11 es a celkovo 50 víťazných úderov, nakopil 44 chýb. Partie trvala hodinu a 56 minút.Po štyroch porážkach od Francúzov a Austrálčanov si opäť pripísal daviscupový výhru a postrčil Česko v Dillí do vedenia.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára